Noordwijkerhouts Weekblad

14 juli 2020

Noordwijkerhouts Weekblad 14 juli 2020


Waterspeeltuin spettert weer

Eindelijk mag het weer, want De Speelakker is open! | Foto: met dank aan Astrid Deckers.

jeugd n Het wachten duurde lang, maar eindelijk het is zover: waterspeeltuin De Speelakker ging vorige week open voor het nieuwe seizoen. De feestelijke opening in maart werd afblazen. NL Doet kon niet doorgaan en de poort van De Speelakker bleef, ondanks uitstekend speelweer, tot dusver dicht. Natuurlijk is de speeltuin nu in iets aangepaste vorm open, maar wel op de gebruikelijke dagen en tijden. Komende zondag, 19 juli, is het feestelijke 20-jarige jubileum. (Lees verder op pagina 11 en op: noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Afgelopen weekend is er nog druk schoongemaakt en opgeruimd. We zijn er klaar voor!

Dit seizoen hadden we ons wel even anders voorgesteld. De feestelijke opening in maart hebben we moeten afblazen. NL Doet kon niet doorgaan. En de poort van De Speelakker bleef, ondanks uitstekend speelweer, tot dusver dicht. Gelukkig konden cliënten van Raamwerk de speeltuin daardoor vaker gebruiken. En hadden wij de tijd om ons goed voor te bereiden. We kunnen nu op een veilige en verantwoorde manier open en hebben hier ook toestemming voor gekregen.

Vanaf woensdag 8 juli zetten we de poort wijd open. Wel met wat aanpassingen. Zo is het tuinhuis zelf niet toegankelijk, maar worden de ijsjes vanaf een tafel in de deuropening verkocht. De toiletten zijn alleen buitenom bereikbaar. We vragen van volwassen bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen en onderling 1,5 meter afstand te houden. Kinderen hoeven dat niet en kunnen gelukkig als vanouds samen spelen met water en zand.

Het afgelopen periode hebben onze vrijwilligers hard gewerkt om de laatste reparaties aan de speeltoestellen af te ronden en de speeltuin nog eens helemaal schoon te maken. Er zijn bezoekersregels opgesteld en instructies voor de vrijwilligers. De Speelakker is er helemaal klaar voor en zal weer de hele week, behalve dinsdag en donderdag, van half 2 tot 5 geopend zijn. Dat is…. als we het rooster voor de vrijwilligers rond krijgen. Dat lukt maar net. Dus heeft u of weet u iemand die in de middag een paar uur de tijd heeft? Al is het maar eens in de maand? Meld u zich dan bij ons! Wij kunnen uw hulp meer dan ooit gebruiken. Het zou toch jammer zijn als we wel open mogen, maar niet kunnen door gebrek aan vrijwilligers.

Dit seizoen bestaat De Speelakker 20 jaar. We wilden dat natuurlijk uitgebreid vieren, maar stellen het grote feest uit naar volgend jaar. Op zondag 19 juli zijn we toch een beetje jarig, als we de speelinstrumenten feestelijk in gebruik nemen. We zijn ontzettend blij dat het seizoen eindelijk van start gaat en de kinderen weer kunnen komen spelen. Die gelegenheid willen we ook gaan bieden aan kinderen met een kwetsbare gezondheid. We houden jullie op de hoogte!

Kijk voor actuele informatie op onze Facebookpagina www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout of op onze website: www.speelakker.nl

Studio Oranje

feest n De Oranjevereniging is er in geslaagd om een locatie te vinden voor ‘Studio Oranje’: de eigenaar en huurder van het winkelpand waar Alexander Suits is gevestigd.

Met deze invulling kunnen vele Noordwijkerhouters en die daar buiten wonen nu drie dagen lang genieten van de uitzendingen van Bollenstreek Omroep vanuit het midden van het dorp. Alle commissies van de Oranjevereniging zijn creatief aan de slag gegaan om van deze Oranjefeesten 2.0 een bijzonder feest voor iedereen te maken. Uiteraard blijft de organisatie de ontwikkelingen met betrekking tot eventuele versoepelingen op de voet volgen en blijven in gesprek met de burgemeester, de NOV en de kermisexploitanten.

Alle informatie staat op: www.ovnwh.nl.

>Met de krant op vakantie

krant n Het Noordwijkerhouts Weekblad heeft even vakantie. In week 30, 32 en 34 verschijnt er geen krant.

De redactie wenst haar lezers een fijne vakantie in binnen- of buitenland. Deel uw foto met de redactie met de krant in de hand op de locatie waar u verblijft via: redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl. De origineelste inzendingen krijgen een mooi plekje in de krant!

Jaap de Moor vond de houding van wethouder Van den Berg ondermaats. | Foto: WS

Jaap de Moor uit zijn zorg

Hoge kosten extern personeel'

Carla wint op tv ruim

15.000 euro

Toch nog

afscheid met schoolmusical

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement