Noordwijkerhouts Weekblad

9 juni 2020

Noordwijkerhouts Weekblad 9 juni 2020


Bewoners willen geen wiet

Het leegstaande pand aan Marktplein 5. | Foto: Caroline Spaans Foto: caroline spaans

softdrugs n Bewoners van het Marktplein hebben omwonenden benaderd om in actie te komen tegen de komst van een coffeeshop.

Een van de omwonenden heeft daar op gereageerd door 60 huishoudens op het Marktplein en omgeving via een brief op te roepen de komst van een coffeeshop te voorkomen. Volgens de briefschrijver heeft hij slechte ervaringen met hangjongeren en drugs op het Marktplein. (Bron: Bo)


Door Wim Siemerink:

Tijdens het rondetafelgesprek werd aan de Noordwijkse politiek het verzoek gedaan om medewerking te verlenen aan het vestigen van een coffeeshop in Noordwijkerhout. Noordwijkerhouters Ted Bierhoff en Justin Schrama stelden zich voor als ervaringsdeskundigen in de horeca die in hun woonplaats een droom wilden verwezenlijken: zelfstandig ondernemen door middel van het vestigen van een coffeeshop. En daarmee tevens een impuls te geven aan het winkelgebied in het centrum. Voor de legalisering is het wel noodzaak dat de politiek positief mee doet en bereid is een exploitatievergunning en een gedoogverklaring af te geven.

De initiatiefnemers spraken hun voorkeur uit voor het leegstaande pand Marktplein 5 als vestigingslocatie, odat daar overlast tot het minimum kan worden beperkt en er voldoende parkeerruimte beschikbaar is.Maar de insprekers bleken zeker bereid om ook een andere locatie te overwegen. Raadsleden Jaap de Moor (BN), Jan Janson (PvdA) en Lisette van der Vossen(NZL) bleken serieus te willen meedenken. Carla Drijver (D66) wilde weten aan welke vestigingsvoorwaarden de initiatiefnemers belang hechten en Louis Koppel (GL) sprak van een interessante gedachte. Peter van Bockhove suggereerde dat regionale kwekers met hoogwaardige producten de toelevering zou moeten verzorgen. Bierhoff en Schrama benadrukten dat zij geen gebruikers zijn maar als ondernemers een lokale service aanbieden aan lokale gebruikers die er volgens hen in alle lagen van de bevolking zijn, waardoor het winkelgebied naast meer toeristische ook meer lokale bezoekers genereert. Of het initiatief tot gevolg heeft dat er ambtelijk serieus naar wordt gekeken, is nog de vraag. (lees het hele artikel op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Geslaagd, hoera!

gratis n In deze krant staan de geslaagde examenkandidaten van de diverse middelbare scholen in onze streek.

Wij bieden (groot)ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen weer de gelegenheid om de gelukkigen te feliciteren via een gratis advertentie in onze krant van volgende week. Zeker in deze tijd, waarin grote examenfeesten onmogelijk zijn, is het extra leuk om een felicitatie via de krant te krijgen.

Volgende week staat in deze krant dus een speciale pagina, hopelijk vol leuke foto's en lieve berichtjes. Meedoen? Mail een berichtje (maximaal 25 woorden) en een foto (minimaal 400 kb) naar redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl. Plaatsing gebeurt op volgorde van binnenkomst. Bij te veel berichten plaatsen we een week later nog een pagina.

>Zonnebloem loten

goeddoel n De Zonnebloem loten kunnen dit jaar niet huis aan huis verkocht worden in Noordwijkerhout in verband met de corona-regels.

Daarom doen de vrijwilligers een bestelenveloppe in de bus waarop aangegeven kan worden hoeveel loten iedereen zou willen hebben. Ook is het mogelijk loten telefonisch te bestellen via: 06-20449227 en het bedrag over te maken.

Tour rond acht

speelplaatsen

Buiten spelen onder de aandacht

Directeur WS A. van Padua teleurgesteld

Alle geslaagde kandidaten op een rij

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement

2 / 24

4 / 24

5 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24