Noordwijkerhouts Weekblad

26 mei 2020

Noordwijkerhouts Weekblad 26 mei 2020


Afstand en handschoentjes aan

Jolanda Volkerijk is bezig om haar terras volgens de regels in te richten. | Foto: Bernadette Grevinga

corona n Nederland gaat langzaam open. Net als omringende landen worden de regels, die van overheidswege zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, verder versoepeld.

Door Caroline Spaans

Tijdens de zomerse dagen rondom Hemelvaartsdag liep het al storm op de Noordzeestranden, maar ook de eigenaren van de strandpaviljoens moeten geduld hebben: ze mogen onder strikte voorwaarden pas open op 1 juni.

Net als de 53 vestigingen van Brownies&downieS, waarvan er een sinds de zomer van 2018 in het dorpscentrum tegenover de Witte Kerk is gevestigd.

Jolanda Volkerijk, geboren en getogen in Noordwijkerhout, startte samen met haar broer en zakenpartner Bert deze bijzondere lunchroom. Jolanda, zelf moeder van een tweeling, waarvan een met een verstandelijke beperking biedt jongeren met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in deze horecaonderneming. "Ook ons restaurant moest natuurlijk direct de deuren sluiten. Enorm heftig! Maar ik ben van nature zeer positief ingesteld en kijk naar wat nog wél kan. We zijn, net als veel andere horeca in de regio en daarbuiten, een ophaal- en bezorgservice gestart en hebben dat via flyers en Facebook bekend gemaakt. Deze loopt nu al zo'n vijf weken."

Sinds Jolanda en haar team weten dat ze 1 juni weer open mogen, zijn ze direct aan de slag gegaan hoe ze binnen en buiten op het terras de RIVM regels in praktijk kunnen brengen. Jolanda: "De tafels staan allemaal op 1,5 meter afstand. Ook buiten. Reserveren voor binnen is een must, op het terras mag je gewoon gaan zitten. Voorheen hadden we alleen een terras recht voor de zaak, maar daar is nu een deel bijgekomen tegen het muurtje rond de Witte Kerk. Tussen de tafels staat een 'afzettafeltje' waarop onze medewerkers het eten serveren." Jolanda merkt dat veel inwoners aan de oproep 'Steun de ondernemer: koop lokaal' gevolg hebben gegeven. "We kregen zoveel positieve reacties op onze bezorgservice. Echt een hart onder de riem, ook al is het op afstand!" Nu maar hopen dat het virus snel gecontroleerd wordt, de zomerzon veel gasten naar de terrassen lokt en ook de horeca weer enigszins terug kan naar 'het nieuwe normaal'.

Ook Maestro naar volgend jaar

verzet n Alles was klaar om met de repetities te beginnen: Muziekvereniging de Harpe Davids had data vastgelegd, zalen gereserveerd in De Zilk, Noordwijk en Noordwijkerhout voor de eerste, tweede en derde ronde en, niet het onbelangrijkst, deelnemers gecontracteerd.

Maestro 2020 kon beginnen. Maar corona gooide ook hier roet in het eten. Er kan in ieder geval niet eerder dan september worden begonnen met repetities, en dat is te laat. Daarom heeft het bestuur, in overleg met de kandidaten voor de titel “Maestro van de gemeente Noordwijk” besloten deze editie van Maestro uit te stellen naar 2021.

Het goede nieuws is wel dat allen die deze keer een rol zullen zouden spelen bij Maestro, en dat zijn nogal wat mensen, het bestuur zonder aarzelen hebben laten weten ook volgend jaar van de partij te willen zijn.

>Veel afval naast containers

overlast n Met behulp van informatiebordjes wil het college voorkomen, dat mensen hun afval naast de ondergrondse containers plaatsen.

Het CDA vroeg vorige maand aandacht voor het karton, plastic, glas en kleding, die op meerdere plekken niet in, maar naast de afvalcontainers worden gedumpt.

Dan gaat het onder meer om de containers op De Brink en de Pilarenlaan. Hier komen bordjes met teksten in het Nederlands en Engels, waarin gevraagd wordt om geen afval bij te plaatsen.

En als de container vol is, dat dit afval naar de milieustraat gebracht moet worden. Deze bordjes worden ook geplaatst bij het Landbouwplein, de Viaductweg en Corenmolen.

Het vaker legen van de afvalcontainers is volgens het college niet mogelijk.

Briljanten bruidspaar Van Haaster

Dankzij de regels dubbel feest

De Sjaan doet mee met

Anjeractie

Gratis mond kapjes voor

verzorgenden

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement

2 / 24

3 / 24

4 / 24

5 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24