Noordwijkerhouts Weekblad

30 juni 2020

Noordwijkerhouts Weekblad 30 juni 2020


Nog geen live dienst in Witte Kerk

In de Witte Kerk zijn er weer live diensten vanaf 30 augustus. | Foto en tekst: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

religie n In tegenstelling tot de zeven kerken die tot de Parochie Sint Maarten horen, gaat in het weekend van 4 en 5 juli de Witte Kerk nog niet open. Ds. Esmeralda Mandemaker laat weten: "De Witte Kerk is natuurlijk erg klein en we moeten ons wel aan de 1,5 meter maatregelen houden. Ook nu we merken dat er weer meer toeristen in Noordwijkerhout zijn, die graag in de kerk komen, houden we voor de zekerheid de deuren nog even dicht. We hopen van harte dat de eerste dienst weer plaatsvindt op 30 augustus. Tot die tijd zijn de diensten online te volgen."

Sophia Scholen bant Zwarte Piet

Bollenstreek n Sophia Scholen, de grootste aanbieder van basisonderwijs in de Duin- en Bollenstreek, stopt met Zwarte Piet op haar 28 scholen.

Het bestuur heeft dit besloten na zorgvuldig overleg met de schooldirecteuren, de toezichthouder en de medezeggenschap van ouders en personeel. Verschillende scholen hadden Piet al eerder aangepast. Zwarte Piet is zelden kwetsend bedoeld, laat staan racistisch, maar wordt regelmatig wel zo ervaren. Sophia Scholen past Piet aan met respect voor degenen voor wie deze wijziging niet zou hoeven. De exacte invulling van Piet, zoals andere kleuren en kleding, is aan de school.

>Versoepelingen, maar geen kermis

update n Voorzitter Hans Janssen van de Oranjevereniging laat weten dat, ondanks dat de Overheid versoepelingen van de maatregelen om het Covid-19 virus tegen te gaan aankondigde, de kermis op de Brink, zoals eerder al werd vermeld, dit jaar echt niet doorgaan.

Eerder liet Janssen al weten dat het teveel extra maatregelen met zich mee zou brengen: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat gelet op alle maatregelen die nu getroffen moeten worden, de onzekerheid over het verloop van de besmettingen en de zorg voor de gezondheid en veiligheid van de bezoekers van (onder andere) de kermis, maar ook bij deelnemers, vrijwilligers, het publiek bij de activiteiten en onszelf het niet mogelijk is de Oranjefeesten in de huidige vorm door te laten gaan. Maar," zo verzekert hij, "in samenwerking met de NOV is de nieuwe invulling van het programma heel bijzonder en niet te missen! Het wordt een geweldig alternatief, waaraan we hard aan 't werk zijn." Een update volgt en staat komende week in deze krant.

| Foto: Wim Siemerink

Lang wachten op definitieve woonvisie

We

moeten het tij zien te keren'

Raad akkoord met nieuwe wethouder

Parochie Sint Maarten zet deuren open

puzzel n Doe mee en win een bowlingarrangement